lauantai 28. toukokuuta 2016

Chicken nugget


En ole syönyt kananugetteja sitten seiskaluokan jälkeen. Ajatuskin kaupan jauho-jänne uppopaistetuista nugeteista saa ällötys kylmänväreet virtaamaan pitkin kehoa. Muistan vieläkin viimeisen kananugettikokemukseni, kun jokin kova nugetin mukana tullut pala rouskui hampaitteni välissä.
Voiko kaupasta ostettuja kananugetteja edes puhutella etuliitteellä "kana"? Mikä osa nugetista on kanaa? Kaikki mitä siitä linnusta saadaan irti, hyödynnetään ruokateollisuuteen. Kananugettejen sisältö kuuluu niihin jämäosiin, mitä ei kaupassa nudena myydä.

Näin taannoin facebookissa viedon, jossa valmistettiin oikeasta kananlihasta nugetteja ja päätin kokeilla sitä itse! Lopputulos oli todella miellyttävä ja vaihtelu nudekanaan teki hyvää makunystyröilleni. Kaikenlisäksi resepti sopii dietille ja on 100% parempi vaihtoehto kuin kaupan kaasupakatut jämänugetit.


 Kokoliha kananugetit (yhdelle)

100g kanan filee

1 kananmuna

n.1dl durum vehnäjauho

20g mantelilastu

suola ja curry


Leikkaa kanafileestä sopivan kokoisia kanakuutioita. Sekoita kananmuna ja lisää joukkoon mausteet. Murskaa mantelilastut jauhoksi. Pyörittele kananpalat ensin durum jauhossa, jonka jälkeen kasta ne kananmunaan. Sitten pyörittele nugetti mantelijauhossa ja lopuksi vielä durumjauhossa. Asettele nugetit uuniritilälle ja heitä uuniin. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia, riippuen nugetin paksuudesta.

Tein vielä omille kananugeteilleni dippikastikkeen tomaattipyreestä, jonne sekoitin suolaa ja valkopippurista yrttimaustesekoitusta!


 with love, Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti