maanantai 20. maaliskuuta 2017

Herkkuja dietillä?

Kevät on täällä! Oon saanut enemmän vapaata töistä ja mulla on ollut aikaa tehdä tekemättömiä juttuja. Oon ehtinyt treenata omia koiria, ajella moottorikelkalla, käydä pilkillä, lumikenkäillä, juosta ja treenata kuntosalilla! Mun vapaapäivinä on lähes poikkeuksetta ollut pilvetön taivas ja auringonpaistetta. Pakkastakin vain -5 tienoilla. Täydellistä!


Viikko sitten maanantaina alkoi uusi Bull`s All out valmennus, johon tälläkertaa hyppäsin mukaan 10 viikon dietillä. Talven aikana on tullut kerättyä ylimääräistä ja nyt olisi aika sulatella rasvat pois. Nyt ollaankin sitten oltu vuosi Jarin valmennettavana, vaikkakin mennyt talvi meni valmennuksen osalta täysin penkin alle. Nyt on ihana taas huomata miten hyvän olon oikeanlainen ruokavalio ja treeni tuo. Miten tämä olo edes pääsi unohtumaan?!

Mulla on vapaapäivien myötä ollut myös enemmän aikaa kokkailla ja kokeilla uusia makuja. Olen myös pyrkinyt vähentämään maitotuotteita. Ainakin rahkan ja raejuuston jätin täysin, vaikka raejuusto onkin ollut aamupalani paras proteiininlähde viimeisen vuoden ajan.
Rahkan tilalle olen löytänyt uuden tuttavuuden jugurtti hyllyltä: makeuttamaton ja maustamaton soija jugutti! Määrällisesti soija jugurttia voi syödä kaksi kertaa enemmän kuin maitorahkaa, sillä ravintoarvot ovat noin 50% maitorahkan arvoista. Ei huono vaihtoehto diettiläiselle! Aamupuuron proteinin lähteenä olen nyt käyttänyt kananmunia ja heraproteiinia. Vaikka heraprotsku ei olekkaan maidoton, sitä en aio ruokavaliostani jättää.

Mansikkapirtelö:

250g soijajugurttia
15g whey 80 Suklaa tai Banaani
100g jäisiä mansikoita
100g mansikka mehukeittoa
chia siemeniä
cashewpähkinöitä

Tästä mansikkapirtelöstä on tullut mun ehdoton suosikki iltapala

Snickers puuro:

50g kaurahiutale
35g Fast suklaapudding tai suklaan makuinen whey 80
20g maapähkinävoi (sokeriton)
+marjoja tai mehukeittoa


Normaalisti valmistan aamupuuron mikrossa, mutta suklaapuuron valmistan kattilassa, jotta saan puuron koostumuksesta paremman. Lisäksi suklaahera on helpompi sekoittaa puuron sekaan kattilassa. Maapähkinävoin lisään valmiin puuron päälle ja sekoitan mukaan. NAMS!



 Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa tuorepastaa, jatkoon meni! Kuvassa oleva tuorepasta on tehty 75% durumvehnäjauhosta ja 25% pinaatista.


with love, Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti